Jak najít španělsky mluvícího psychologa v Česku?

https://www.blog.mojra.cz/post/509

Psicólogo que habla español en la República Checa.



Ať už jste přijeli jako turista, student nebo jste se rozhodli zde přestěhovat, Česká republika vám může nabídnout mnoho krás a výhod. Tato země je plná historie, kultury a úchvatných scenérií. Praha, matka měst, vás okouzlí svým architektonickým bohatstvím a bujným kulturním životem. Česká republika je srdcem Evropy, a to nejen geograficky. Naděje a možnosti, které přináší život v Česku, jsou nesmírné.

 

Stěhování do nové země může být výzvou, a to zejména, pokud nemluvíte česky a hledáte profesionální pomoc, jako například tu psychologickou. Kulturní rozdíly a jazyková bariéra mohou být náročné a pro španělské rodilé mluvčí to platí také. Není však třeba zoufat.

 

Najít španělsky mluvícího psychologa v Česku? Skoro nemožné.
Svěřovat se s problémy v cizím jazyce? Náročné.

Psychologická péče v České Republice

Možná jste řešili nějaké problémy už doma, ve Španělsku. Nebo v Mexiku?
A myslíte si, že je cestou do zahraničí vyřešíte. Nebo se na vás nabalují postupně, s léty života v zahraničí. Ať tak či onak, dospěli jste do bodu, že si o všem chcete promluvit s odborníkem. Na koho se obrátit?

Jednou z možností je vyhledat anglicky hovořícího psychologa. Jenže ten se s vámi bude bavit pouze anglicky. Což sice není problém, protože nejspíš tento jazyk ovládáte, ale popravdě, snáze vyjádříte své pocity a obavy jazykem, který je pro vás přirozený – vaší mateřštinou. Nejedna studie totiž poukazuje na to, že v každém jazyce člověk myslí trochu jinak.

Španělský psycholog v Česku?

Najít psychologa v zahraničí? To není jen tak. Nachází se zde nespočet poraden, ale nebude to probíhat jako klasická návštěva u lékaře. Pokud se necítíte dobře fyzicky, nebo vás trápí chřipka, své potíže dokážete popsat jednoduše. Na světě se totiž nemoci projevují všude přibližně stejně a tudíž je lze i ve všech jazycích popsat obdobně.


Vy však nepotřebujete popsat projevy nemoci, ale své pocity uvnitř. A když najednou zjistíte, že vyhledat správné označení pro své pocity nedokážete, a stále vás trápí, tak se pokoušíte hledat v jiných vodách. Dokonce ani strýček Google nepomůže, protože pod pojmem španělský psycholog v Praze, v Brně či Ostravě nic nenajdete. A sednout do letadla a vydat se za španělsky mluvícím psychologem zpět do rodné země? Nemyslitelné.


Naštěstí jsou už dávno pryč doby, kdy bylo nutné psychologa navštívit přímo u něj v ordinaci. V současné době je zde totiž možnost psychologického poradenství online.

Online psychologické konzultace

V dnešní době je výhoda,  že díky moderním technologiím můžete s psychologem hovořit odkudkoliv. Bude vám k tomu stačit jen pár věcí, které dnes každý z nás vlastní – mobil, počítač, internet…

Konzultace s psychology probíhá online formou pomocí klasického telefonního hovoru, přes email, nebo videohovor přes Skype, WhatsApp, Viber nebo MS Teams.


Díky takovému
rozhovoru přes webkameru se můžete s psychologem udržovat v kontaktu tváří v tvář i na dálku. A co je na tom nejlepší? Že tyto konzultace probíhají ve vašem rodném jazyce, který je vám nejblíže.

Zde si můžete objednat konzultaci u španělské psycholožky, paní 
Dámaris Sierra Guerra

Obrázek



Online psychologická poradna MOJRA

Jsme první poradnou v ČR, která vám poskytne konzultace s psychology formou online rozhovoru. Za sebou už máme spoustu let praxe, pracujeme již od roku 2016 a nabízíme všechny výše zmíněné typy konzultací – emailem, telefonickou i přes webkameru. Konzultace poskytujeme ve 12 jazycích, mj. nabízíme konzultace také ve španělském jazyce.


Plně si uvědomujeme, že je zde spousta problému, které nelze odkládat. A proto se u nás nesetkáte s tím, že byste dlouho čekali na konzultaci s psychology. Konzultaci můžete mít reálně již do hodiny od jejího objednání. A to v pracovních dnech v dopoledních, odpoledních a večerních hodinách, ale i o víkendech a svátcích.


Samotná objednávka konzultace je pak velmi jednoduchá. V horním menu klikněte na tlačítko
OBJEDNAT SE, zvolte způsob konzultace a psychologa. Objednávkový formulář vás pak objednávkou provede hezky krok po kroku.




Komentáře

  • Připojte se do diskuze.
    Zadéjte Váš kometář.

  • Avatar

Podobné články



POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

POPORODNÍ DEPRESE: Když je mateřství plné smutku

Mateřství je obvykle spojováno především s pozitivními pocity. Těšení se na miminko. Radost z prvního úsměvu. Dojetí z miminkovské vůně. Pocit všeprostupujícího štěstí. Pravdou ovšem je, že téměř každá pátá maminka se potýká také s množstvím negativních emocí. Všudypřítomný strach, úzkost, vyčerpání, zmatek. Mateřství přináší množství změn, novou životní roli a pořádný hormonální koktejl. Prozatím se stále...

Pokračovat ve čtení

Rozhovor v TV Polar: Psychický stav společnosti se zhoršuje - Online psychologická poradna MOJRA je tu pro vás

Rozhovor v TV Polar: Psychický stav společnosti se zhoršuje - Online psychologická poradna MOJRA je tu pro vás

V pořadu TV MEDICÍNA SPECIÁL se PhDr. Michaela Miechová, psycholožka a majitelka naší online psychologické poradny MOJRA, podělila o svůj pohled na psychický stav naší společnosti a vysvětlila, jak může naše online poradna lidem v těžkých chvílích pomoci. Průzkumy ukazují, že každý druhý Evropan se v posledních 12 měsících potýkal s emocionální nebo psychosociální krizí. Covid-19 tuto situaci ještě zhoršil. Mezi varovné signály patří neschop...

Pokračovat ve čtení

Psychické poruchy u dětí: 5 varovných signálů, které byste neměli přehlížet

Psychické poruchy u dětí: 5 varovných signálů, které byste neměli přehlížet

Víte, jak se mohou projevovat psychické poruchy u dětí? Jedná se o široké spektrum onemocnění, které mohou významně ovlivnit nejen chování a emocionální stav dítěte, ale i jeho celkový vývoj. Včasné rozpoznání a adekvátní reakce na tyto poruchy jsou klíčem k zajištění nejlepší možné péče a podpory.Studie ukazují, že až 50 % psychických onemocnění je možné diagnostikovat již v mladém věku.Rodiče by si měli všímat varovných signálů, mezi...

Pokračovat ve čtení

Psychologové portálu Mojra.cz

Štítky


Objednejte si konzultaci ještě dnes!    Objednat